Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας συμβουλεύει τι πρέπει να προσέχουμε κατά την επανέναρξη των μαθημάτων στο σχολείο μας. Το ενημερωτικό υλικό παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικές με τον COVID19 και τα συμπτώματα της νόσου, τους τρόπους μετάδοσης της νόσου και τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση. Διαβάστε στους παρακάτω σύνδεσμους τις ενημερωτικές οδηγίες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖOΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΤΟΝ COVID19

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΞΙ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΠΛΥΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ

 

 

A. Οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου 2020 για την Γ ́ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α ́ και Β ́ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιε- χομένου (ΦΕΚ Α ́ 64) και την υπ ́αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/ οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β ́928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

B. Στις δηλώσεις αυτές θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει: «το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19» ή «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ - ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΩΝ 2020

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ COVID-19

Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τη δωρεάν πρόσβαση μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης των μαθητών (δείτε την παρακάτω λίστα). Η δωρεάν πρόσβαση ισχύει από Τετάρτη 08/04/2020.

Αν η ταχύτητα του οικιακού δικτύου σας είναι χαμηλή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να συνδεθείτε στην εφαρμογή σύγχρονης τηλεκπαίδευσης webex και στις άλλες ψηφιακές πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπάιδευσης.

Μπορείτε να μετρήσετε τη ταχύτητα σύνδεσής σας σε διάφορα sites, όπως https://www.speedtest.net/ για να συγκρίνετε τη ταχύτητα που έχετε στο οικιακό σας δίκτυο με αυτή που σας προσφέρει ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας.

Αν η ταχύτητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι μεγαλύτερη μπορείτε να κάνετε hotspot το κινητό σας για να συνδεθεί το laptop ή το tablet μέσω του κινητού σας. ακολουθεί το δελτίο τύπου του υπουργείου.

Περισσότερα: Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), δημοσίευσε απόφαση για το τρόπο δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω του ΠΣΔ, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το ΠΣΔ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου της Α' και Β' τάξης διαθέτουν λογαριασμούς στο ΠΣΔ, από τα μαθήματα Πληροφορικής (Εφαρμογές Πληροφορικής και Βασικές Αρχές της Επιστήμης Υπολογιστών) με τον διδάσκοντα καθηγητή Γιάννη Κρόκο. Επομένως δεν απαιτείται να κάνουν κάποια άλλη ενέργεια. Σε περίπτωση απώλειας των στοιχείων τους μπορούν να αποστείλουν στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οδηγίες δημιουργίας μαθητικού λογαριασμού στο ΠΣΔ

Περισσότερα: Δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, 9:30 - 11:00, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα εξ' αποστάσεως της σχολικής μας μονάδας με τους μαθητές/τριες της Τρίτης τάξης, ομάδας προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Στους μαθητές/τριες έχει αποσταλεί σχετικό email.