Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τη δωρεάν πρόσβαση μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης των μαθητών (δείτε την παρακάτω λίστα). Η δωρεάν πρόσβαση ισχύει από Τετάρτη 08/04/2020.

Αν η ταχύτητα του οικιακού δικτύου σας είναι χαμηλή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να συνδεθείτε στην εφαρμογή σύγχρονης τηλεκπαίδευσης webex και στις άλλες ψηφιακές πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπάιδευσης.

Μπορείτε να μετρήσετε τη ταχύτητα σύνδεσής σας σε διάφορα sites, όπως https://www.speedtest.net/ για να συγκρίνετε τη ταχύτητα που έχετε στο οικιακό σας δίκτυο με αυτή που σας προσφέρει ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας.

Αν η ταχύτητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι μεγαλύτερη μπορείτε να κάνετε hotspot το κινητό σας για να συνδεθεί το laptop ή το tablet μέσω του κινητού σας. ακολουθεί το δελτίο τύπου του υπουργείου.

 Αθήνα, 6 Απριλίου 2020 - Πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, έχει εξασφαλίσει η συνεργασία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της χώρας Cosmote, Vodafone και Wind.

Το τεράστιο έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της χώρας μας διεκπεραιώνεται μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια. Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας 2 ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία: